Exacta Normalije Merilni trni

Exacta Normalije d.o.o. je družinsko podjetje, ki je prisotno na našem tržišču že od leta 1982. Podjetje je ustanovil Lado Prešern, njegovo znanje pa je še poglobil njegov sin Thomas Prešern, ki sedaj vodi podjetje. Pričeli smo z izdelavo elementov za prebijanje, kasneje pa smo dodali še izdelavo izmetalnih igel, zatičev ter moznikov. Vse standardne dimenzije je možno dobiti v zelo hitrem času, nudimo pa vam tudi izdelavo nestandardnih izdelkov, vendar pa je za te potrebno predložiti skico. Vsi naši izdelki so kvalitetni in hitro dobavljivi. V letu 2005 smo postali tudi zastopnik za podjetje Drei-S-Werk, ki je na nemškem tržišču prisotno že od leta 1850.

Merilni trni

Čemu služijo merlini trni

Merilni trni se uporabljajo za preverjanje in merjenje. So robustno merilno sredstvo, ki se uporablja v vsaki kontrolni sobi in orodjarni. Za delo na merilnem vrtalnem stroju in koordinatnem rezkalnem stroju so merilni trni skoraj univerzalni.

Merilni trni so odlični tudi za merjenje majhnih in zelo majhnih vrtin. V nasprotju z dragimi notranjimi merilnimi napravami imajo merilni trni občutno prednost zaradi dolžine:v globokih vrtinah lahko takoj preverijo natančnost in ravnost.

Merilni trni služijo za merjenje kotnosti, razmika lukenj, merjenje lastovičjih repov, profilnih globin, vodilnih površin kot je merjenje utorov. Lahko so tudi uporabni kot merilno sredstvo za različne merilne inštrumente, npr. mikrometer, merilne ure.

Zmotne ali napačne meritve z merilnimi trni ni, saj je vsak premer merilnega trna napisan na steblo trna in je trajnosten.

Merilni trni so lahko tudi posamezno naravnani, recimo za dopolnitev garniture, tudi za dopolnitev garniture v zabojih za hranitev od 0,10-25,00 mm, fi je serijsko okoli 0,01 mm stopnjevit.

Obstajajo tudi merilni trni z 1/1000 mm.

Merilni trni so iz orodnega jekla, proizvedeni s trdoto od 60-64 HRC, narejeni po standardu DIN 2269 in preverjeni pri temperaturi od 20°C -+1°C. Za izpolnitev DIN EN ISO 9000 in QS 9000 vam izdelamo certifikate za sleditev merilnih protokolov na DKD in PTB. Možni so štirje tipi certifikatov.

Z merilnimi trni lahko na enostaven način preverimo dobro/slabo narejene izdelke in preverimo zgornjo oz. spodnjo toleranco izdelka.

Narejeni so v petih izvedbah.


Embalaže za shranjevanje

Embalaže za shranjevanje so namenjene zaščiti merilnih zatičev in zagotavljajo pregleden sistem shranjevanja. Na voljo so v treh velikostih z globinami odprtin, ki ustrezajo dolžinam merilnih zatičev DREI-S.

Dizajn:
  • Črno emajliran lesen okvir.
  • Črna plastična plošča z odprtinami za shranjevanje.
  • Vsaka odprtina je označena z velikostjo premera.
  • Na plošči je naveden tudi razred tolerance.


Velikost A: (175x155x84mm)

Velikost B: (325x155x84mm)

Velikost C: (415x325x84mm)

Kovinski nosilci zatičev so narejeni iz tlačno litega cinka

Nosilci merilnih zatičev omogočajo preprosto ustvarjanje blaga/odpadnega materiala različnih velikosti, kjer v nosilec nameščena merilna zatiča služita kot zgornji in spodnji omejilec podanega tolerančnega obsega. Nosilci merilnih zatičev so na voljo v petih različnih velikostih.

Plastični držaji

Uporaba tankih merilnih zatičev lahko privede do segrevanja zatičev. Takšne okoliščine onemogočajo zagotavljanje navedenih dimenzij. Merilni zatiče s premerom Ø 0,40 – 5,30 mm je mogoče dobaviti opremljene z nadomestljivimi plastičnimi držaji.

Kovinski nosilci zatičev

Plastični držaji

Kompleti merilnih zatičev

Kompleti merilnih zatičev so na voljo v tolerančnem razredu I = ± 0,001 mm ali tolerančnem razredu II = ± 0,002 mm, s premeri 0,10 – 25,00 mm Ø in s standardno razvrstitvijo 0,01 mm. Merilni zatiči so dobavljivi v visoko kakovostnih embalažah za shranjevanje.

Vsak zatič je postavljen v svojo odprtino visoko kakovostne plastične plošče, ki ustrezajo premeru zatiča in so ustrezno označene.

30 standardnih kompletov merilnih zatičev je dobavljivih iz zaloge. Vsak komplet je na voljo v dveh različnih tolerančnih razredih.

Embalaže za shranjevanje so na voljo v treh različnih velikostih. Ustrezna velikost se določi glede na vsebino, tj. glede na število elementov, ki jih vsebuje in njihov premer.

30 standardnih kompletov iz zaloge

Tolerančni razred I = ± 0,001 mm

Tolerančni razred II = ± 0,002 mm

Magnetni merilni zatiči

Magnetni merilni zatiči olajšajo postopke testiranja. Zlasti so primerni za racionalne meritve zobnikov. Druge mogoče uporabe vključujejo postopke testiranja delovnih elementov, kjer se običajni merilni zatiči zaradi svojega položaja pogosto odkotalijo ali odpadejo (npr. meritve diagonalnih površin).

V primeru jeklenih delovnih elementov se zatiči na te elemente pritrdijo in s tem olajšajo postopek testiranja. Magnetna moč magnetnih merilnih zatičev je znatno večja od moči magnetnih jeklenih merilnih zatičev in se z življenjsko dobo ne manjša.

Magnetni merilni zatiči

Primer uporabe

Primeri uporabe

Nazivni premer
Natančnost v skladu z DIN 2269
Standardne dimenzije
Ø 0.10 – 25.00 mm

Tolerančni razred I = ± 0,001 mm
Tolerančni razred II = ± 0,002 mm

Razvrstitev po velikosti Skladno s standardi, z naraščanjem po 0,01 mm
Po želji je na voljo tudi razvrstitev po meri
Zatiči razvrstitve 1/1000 mm so na voljo zgolj v
tolerančnem razredu I (± 0,001 mm)

Material v skladu z DIN 2269 Jeklo s trdoto 60 – 64 HRC; starano

Koeficient podaljšanja (11,5 ± 1) x 10 -6 x K -1

Referenčna temperatura v skladu z DIN 102 20° C ±1° C

Dolžina vključno s posnetjem Ø 0,10 – 0,99 mm: 40 mm
Ø 1,00 – 25,00 mm: 70 mm

Odklon
Pri zatičih Ø 0,10 – 0,49 mm je mogoča tudi 1/1000 mm razvrstitev
Standardna dolžina l = 30 mm
Tolerančni razred 0 = ± 0,0005 mm

Posnetje (upoštevajte sledeče skice) Ø 0,10 – 0,99 mm s preprostima robovoma
Ø 1,00 – 10,00 mm z enim prirezanim robom
Ø 10,01 – 25,00 mm s prirezanima robovoma
Velikost in oblika prirezovanja v skladu z DIN 2269;
služi kot zaščita pred poškodbami in olajša vstavljanje

Oznake Ø 0,10 – 1,49 mm – brez oznake
Ø 1,50 – 2,99 mm – oznake na sredini testirne površine*
Ø 3,00 – 10,00 mm – oznake na ostrem sprednjem delu površine
Ø 10,01 – 25,00 mm – oznake na sprednji površini

Tolerančni razred ni določen

Okroglost Tolerančni razred I in II ≤ 1 μm

Hrapavost površine v Rz – v skladu z DIN 4768 Tolerančni razred I in II ≤ 1 μm
Ostale površine v skladu z DIN 2269

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

Pravno obvestilo V redu