Exacta Normalije Rezilne igle

Exacta Normalije d.o.o. je družinsko podjetje, ki je prisotno na našem tržišču že od leta 1982. Podjetje je ustanovil Lado Prešern, njegovo znanje pa je še poglobil njegov sin Thomas Prešern, ki sedaj vodi podjetje. Pričeli smo z izdelavo elementov za prebijanje, kasneje pa smo dodali še izdelavo izmetalnih igel, zatičev ter moznikov. Vse standardne dimenzije je možno dobiti v zelo hitrem času, nudimo pa vam tudi izdelavo nestandardnih izdelkov, vendar pa je za te potrebno predložiti skico. Vsi naši izdelki so kvalitetni in hitro dobavljivi. V letu 2005 smo postali tudi zastopnik za podjetje Drei-S-Werk, ki je na nemškem tržišču prisotno že od leta 1850.

Rezilne igle

Rezilne igle se uporabljajo za prebijanje/rezanje luknje v ploščo iz kovine ali drugih materialov.

Rezilne igle so precizni deli. So sestavni deli v rezilnih orodjih, ki so podvrženi silnemu pritisku. Njihove prednosti in popolna zmožnost je lahko vidna le, če so tudi drugi deli rezilnega orodja precizno narejeni.

Rezilne igle so lahko izdelane glede na različne standarde in pa tudi po strankinih skicah.

Rezilne igle glede na DIN 9861, del 1 in 2 so izdelane s 60° stožčasto glavo: tip DA ( paralelen ) in CA ( z reduciranim rezilnim delom ) sta standardne oblike pri kateri je 60° stožčasta glava vroče kovana. Zaradi ponavljajoče tekoče linije materiala, ti deli lahko zdržijo velik pritisk na ponavljajočih silah. Ti standardni deli imajo dovoljeno nabreklino takoj pod glavo za največ 0,02-0,04 mm.

Tipa D in C, kjer je toleranca h6 obdržana po celotni dolžini stebla in glave. Popolno ujemanje igline glave v orodje je garantirano le, če so tudi drugi deli orodja pozicionirani precizno v vrtino.

Za povečanje rezilne in izstopne moči, priporočamo igle tipa CA in C, ker ima večji prebijalni profil za rezultatni učinek. Za prebijanje tiskalnih vezij so rezilne igle narejene po standardu DIN 9861 z zelo preciznim brušenjem površine ( visok sijaj ).

Rezilne igle nanašajoč se na standard ISO 8020, so izdelane s cilindrično glavo v tipih A, B, E in F.

Rezilne igle DIN 9840, del 1 in 2 so izdelane posebno za predrtje kovinske plošče. 40° glava, narejena za ta namen, olajša natančno namestitev igle v orodja z manj prostora. Zato je manjša nevarnost, da pride do zloma.

Kvadratne in profilne igle v skladu z DIN 9846 so na voljo z ali brez glave, s prečno luknjo ali navojno skrito luknjo. Druge izvedbe so možne glede na naročnikove skice.

Za različne uporabe, se uporabljajo različni materiali:
  • WS s povprečno trpežnostjo
  • HWS z visoko trpežnostjo
  • HSS z ekstremno visoko trpežnostjo, ali za materiale s katerimi se težko dela
  • ASP 2023 z odlično trpežnostjo
  • HSS-E (kobaltna zmes) tudi z ekstremno visoko trpežnostjo
  • Karbidna trdina (hartmetall), ekstremna trdota, dolga življenska doba

Za orodja podvržena zelo visokim zahtevam v elektrotehnični in elektronski industriji so materiali narejeni iz posebne prašne metalurgije izdelovanja jekla, HSS jeklo, ASP 2030, ASP 2060, CPM, …, ki so zaslužili velik sprejem, prav tako pa tudi rezilne igle narejene iz karbidne zmesi namenjene velikim serijam.

Z uporabo površinske prevleke, je lahko življenjska doba zelo podaljšana.

Večinoma ponudimo naslednje prevleke:
  • TIN ( PVD ) zlato-rumena
  • TICN ( PVD ) modro-zelena
  • za ostale klikni na tabela prevlek

Rezilne igle

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

Pravno obvestilo V redu